Disneyland Paris 2004

Disneyland ResortsParis 2004

 

Lördagen den 10 juli

 

Efter en tidig morgon hämtade den förbeställda taxin oss kl 05.15. Anslutningsbussen stod och väntade på oss när vi kom fram till Eurostop. Färden började söderut mot Malmö och vi hade inga stopp under resan ner dit. Väl framme rådde det viss kalabalik. 40 bussar skulle samtidigt lämna Olleboterminalen. Kl 08.30 startade resan över Öresundsbron och genom Danmark. Framme vid båten i Rödby kom vi nästan direkt ombord. Efter båtresan fortsatte bussresan en och halv timme tills vi nådde rastplats Trave. Där åt vi lunch som bestod av snitzel och pommes frites. Jag ringde hem till Annica för att kolla läget i Halmstad. Resan fortsatte nedåt med kafferast vid halvfemtiden. Guiden visade resans första Disneyfilm för barnen och vi vuxna. Sista etappen mot Oberhausen och vårt hotell Tryp dit vi kom kl 20.00. Där åt vi en trerätters middag (grönsakssoppa, svamp/kött skrivmakaroner och vaniljpudding med vispgrädde) innan hotellrummet och sängen väntade på oss.

Söndagen den 11 juli

 

Efter en tidig tysk hotellfrukost började resan 07.00. Vi tog vägen över Holland mer mot Belgien och etappmålet Bryssel. Vi åkte en rundtur i Bryssel och tittade på olika sevärdigheter, Vi stannade en stund vid Atomium för fotografering. Vi fortsatte sedan in mot centrum och Grand Place. Här visade guiden oss de viktigaste byggnaderna och vägen till Manneken Pis. Efter det fick vi en stund för oss själva. Vi gick ner och tittade lite närmare på Manneken Pis samt vi klappade den gyllene damen på armen. Efter detta så träffades vi för att gå och äta lunch. Jag åt stek och Anton fick spagetti och köttfärssås. Vädret i Bryssel var dåligt med mycket regn. Efter lunchen gick vi tillbaka till bussen och resan fortsatte ner mot Paris och Disneyland. Guiden visade resans andra Disneyfilm för barnen och vi vuxna. Vi kom fram kl 18.00 och installerade oss på vårt rum. Senare på kvällen tog vi bussen in till Disney Village för att äta en bit mat. Vi gick på McDonalds och därefter spelade Anton i en spelhall. När jag hade lyckats slita Anton från spelen så gick vi för att se var ingången till Disneyland fanns. Vi tog bussen tillbaka till hotellet för att slappa och ladda för nästa dag. Jag ringde hem till Sverige på kvällen.

 

Måndagen den 12 juli

 

Första hela dagen på Disneyland. Regnet stod som spön i backen när vi skulle gå och äta frukost på morgonen. Vi tog bussen in och under dagen hade vi kommit överens om att avverkat två länder, Fantasyland och Adventureland. Vi började med att åka tåget runt hela Disneyland. I Fantasyland åkte vi många snälla karuseller. Vi åt pizza och drack cola. Anton köpte ett gevär och ett svärd. I Adventureland åkte vi Indian Jones and the Temple of Peril. Det var en häftig bergbana där man åkte baklänges i hög fart med en 360 graders loop. Vi åkte även Pirates of Caribbian båtar två gånger som berättade om hela Disneys sjörövarhistoria. Vi avslutade eftermiddagen med att gå in på Disney Village och spela lite. På kvällen åkte vi in till Paris för att äta och se storstaden i neonljus. Vi åt på en bistro vid Montmatre inte så långt från Moulin Rouge. Där fick vi getost till förrätt, lax/kyckling med potatis/pommes frites till huvudrätt och en chokladkaka med vispgrädde till dessert. Vid tiotiden började vår stadsrundtur där vi fick se alla berömda byggnader och broar med en avslutning vid Eiffeltornet, upplyst och glittrande kl elva. Vid återresan till Disneyland så hade man stängt av påfarterna till motorvägen så vi fastnade i bilköer under 45 minuter. Vi var hemma vid kvart i ett på natten.

 

Tisdagen den 13 juli

 

Dag två på Disneyland Paris började vid åttatiden då mobilklockan ringde. Ett telefonsamtal till Sverige innan Yvonne och Annica åkte till Stockholm. Frukost och därefter tillbaka till rummet för att ta sig en härlig dusch. Vid tiotiden åkte vi in till parken för att avverka de två sista länderna. Vi började med att åka hjulångare i Frontierland. Efter den gick vi till spökhuset. Efter diverse vandringar genom landet så gick vi till tågstationen för att åka vidare till Fantasyland. Här ifrån gick vi in i Adventureland och Pirate of Caribbian så Anton vill åka igen, Vi gick vidare till Discoveryland där vi åkte Space Mountain, en häftig rymdupplevelse med diverse korkskruvar. Vi gick vidare till ett ställe där man visade tredimensionella filmer. Den handlade om hur man gör publiken (barn) små. Efter en hel del shopping lämnade vi parken för att gå över till Walt Disneys Studios. Där gick vi omkring och tittade en stund. Vi var inne och tittade på en häftig stuntshow med bilar och motorcyklar. Efter detta gick vi till Antons höjdpunkt, att få spela och skjuta på olika automater i Disney Village. Här slösades många euro. När orken var slut gick vi till McDonalds för att äta. Efter två dagars nöjen åkte vi tillbaka till hotellet för att relaxa och ta det lugnt.

 

Onsdagen den 14 juli

 

Nu började resan hemåt. Vi lämnade Disneyland kl 8. Redans första stopp var fmkaffe i Reims där vi även kunde beskåda stadens katedral som är större än självaste Notre Dame. Lunchen åt vi i Luxemburg där vi även fick en timme för oss själva. Resan fortsatte norrut in i Tyskland med ett stopp för emkaffe. Guiden visade resans tredje Disneyfilm för barnen och vi vuxna. Vid sextiden var vi framme vid hotel Tryp i Bochum. Där intog vi vår trerätters middag och därefter våra sängar.

 

Torsdagen den 15 juli

 

Nu är vi inne på sista dagen på resan. Efter den tyska hotellfrukosten påbörjade vi sista delen på hemresan från södra Tyskland. Fmkaffe intogs efter ca 2 timmar. Middagen åt vi i Neustadt ca 1 timmars bussresa från Puttgarden. Guiden visade resans fjärde Disneyfilm för barnen och vi vuxna. Vi köpte rakvatten, öl och godis på båten till Rödby. Efter 45 minuter var vi i hamn och nu hade vi bara 2 timmar kvar av resan till Öresundsbron, Olleboterminalen och Malmö. Vid sjutiden satt vi oss på vår anslutningsbuss – Marks Limosinservice med 13 platser. Vid halvniotiden var vi i Halmstad och Eurostop. Vi tog en taxi hem.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved