Teneriffe 2011

 

Teneriffa 20-27/3

 

Tidigt på morgon den 20/3 åkte vi tillsammans med vänner till Teneriffa. Vi körde hemifrån kl tre på morgon och planet lyfte från Landvetter kvart i sju. Vi åkte en Airbus från Thomas Cook som var mycket skön att flyga i. Vi intog en måltid ombord och var framme vid resmålet flygplatsen Reina Sofia fem över elva. Klockorna drogs tillbaka en timme. Reseledarna mötte oss och vi steg på transferbussarna. Nu har det av till Playa de las Americas och vårt hotell Park Club Europé. Väl framme installerade vi oss på våra rum och åt vår första spanska lunch i snackbaren vid poolen. Vi hade All Inclusive så vi åt och drack gott hela veckan. Vi gjorde två utflykter under veckan.

 

På tisdagen blåste mycket när vi var ute och gick. Luften var alldeles full med sand.

 

På onsdagen åkte vi till Teide, ett måste för alla som besöker Teneriffa. Här fick vi uppleva deras stolthet och få en fantastisk utsikt och ön. Vi åkte buss på serpentinvägar upp till 2 250 meter. Vad härligt att få vara högre än Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Våra vänner åkte linbanan upp till 3 550 meter.

 

På fredag åkte vi Teneriffa runt för att uppleva allt det underbara Teneriffa har att erbjuda. Vi började vår färd norrut där vi passerade flera bananplantager. Vi passerade Los Gigantes och klättringen uppför berget började. Vi klättrade på serpentinvägar, kantade med mandel- och pinjeträd, upp till 900 meters höjd där vi gjorde vårt första stopp, Santiago de Teide där vi stannade vid en butik som bjöd på olika nötter, dadelfikon och likör. Färden fortsatta längs bergkarmen till vi kom till Icod de Los Vinos, där vi åt lunch, gick runt en stund och besökte en gammal kyrka, där vi fick se ett tjugotal kortegevagnar som användes på långfredagen. Färden gick vidare till huset där den siste greven av La Gomera bodde. Här bjöds det på Sangria och kanerisk musik. Vi passerade Puerto de la Cruz med buss till färdens sista stopp var i Sauzar i Tacoronte-området. Här fick vi smaka på det lokala vinet med tilltugg. Sedan gick färden förbi huvudstaden Santa Cruz de Tenerife och söderut tills vi var tillbaka där resan började.

 

På de andra dagarna gick vi och shoppade, låg vid poolen, badade, gick på strandpromenaden. Vi vandrade runt och besökte hotell där våra vänner hade bott. På kvällen lyssnade vi på underhållning som Footlose, Daddy Cool och ABBA.

 

Vädret var bra hela veckan med solsken varje dag och ca 25 grader varmt.

 

Natten mellan lördag och söndag var det dags för spansk sommartid och vi fick dra fram klockan en timme.

 

Söndagen den 27 mars var det dags att återvända till Sverige och verkligheten, säkert några kilo tyngre men det får man ta. Det gäller att hålla igen när man kommer hem. Planet fick fem i ett på eftermiddagen och var framme i Landvetter fem min över sju, en resa från 25 grader varmt till noll grader och snöfall. Nu var det svensk sommartid och vi fick dra fram klockan ytterligare en timme

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved